Flower sprouts

Flower sprouts

Flower sprouts eller blomsterkål, som den hedder på dansk, er en meget ny kålsort. Den optræder også med navnet kalette. Planten er en krydsning mellem rosenkål og grønkål. Flower sprouts tilhører korsblomstfamilien.

Udseende

Flower sprout ligner nærmest et miniaturesalathoved De små krusede blade sidder samlet som en roset, de er smukt tofarvede med mørkegrønne blade, der har rødlilla bladstilke og nerver. Flower sprouts har størrelse som rosenkål, og vokser op ad en tyk stok på kålplanten på samme måde som rosenkål, men hvor rosenkål ligner blomsterknopper, er flower sprouts de udsprungne blomster.

Smag

Flower sprouts har en lidt nøddeagtig smag, og de er mere søde og milde i smagen end rosenkål.

Oprindelse

Flower sprouts er udviklet af et engelsk frøfirma. De første eksemplarer kom på markedet i 2010. På det danske marked er den endnu sjælden Men man kan købe frø, hvis man vil prøve at dyrke den i køkkenhaven. Planten tåler vinterkulde ligesom dens forældre, grønkål rosenkål.

Anvendelse

Flower sprouts skal skylles godt. De kan anvendes som rosenkål. Hvis de koges, skal de have kortere tid end rosenkål. Flower sprouts kan spises rå i salater. Den smukke farve lyser op i salatskålen. De kan halveres og kommes i wokretter eller de kan lynsteges i fire til fem minutter på en pande og serveres som tilbehør til middagsmaden. Flower sprouts kan holde sig i et par uger i køleskabet.

Sæson

September til februar.

Næringsindhold

Læs om næringsindhold hos Fødevareinstituttet. Da der ikke findes specifikke data for flower sprouts, har vi valgt rosenkål.

Kilder

Årstiderne