• Artikler
  • Genial snobrødsdej - 9 tips og tricks
How to guide

Genial snobrødsdej - 9 tips og tricks

Genial snobrødsdej - 9 tips og tricks

Snobrød. Måske verdens ældste og pt. mest populære brød. Aldrig før har der været søgt så meget på snobrød som i foråret 2020, og det er der flere gode grunde til. Vi har været mere hjemme naturligvis, men snobrød er også meget nemt og skaber hyggelige stunder for børn og voksne ude i det fri. Og selv hvis det er lidt køligt, så varmer bålet og giver anledning til at samles omkring det – det er essensen af hygge. Vi har fået vores dygtige og snobrødspassionerede madekspert Britta til at samle alle hendes gode råd – der er mange flere, end du tror - samt tips til dit bål. Vi byder forår og sommer 2021 velkommen med masser af ny og lækker snobrødsinspiration.

Arla_Madlojer_Snobrød_Britta_Og_Frida.jpg

Genial snobrødsdej

Grundopskriften på snobrødsdej findes der mange af, men hvordan finder man den bedste, og hvad er en god snobrødsdej egentlig?

Arla_Madlojer_Snobrød.jpg

For os er en genial snobrødsdej:

  • En dej, som ikke klistrer. Der findes ikke noget værre end hænder, der bliver klistret ind snobrødsdej.
  • En dej, som er nem at arbejde med, så det er nemt for børn i alle aldre selv at rulle på pinden.
  • En dej, som kan laves i forvejen – både timer i forvejen, men også dagen før.
  • En dej, der smager godt.
  • En dej, som man kan variere, så man kan lave forskellige slags snobrød, hvis den klassiske bliver for kedelig.

Opskrift på den geniale snobrødsdej får du lige her.

9 tips og tricks

Lav ekstra dej

Det er altid en god idé med lidt ekstra dej. Uanset hvad, så ender det tit med, at et stykke brød eller to bliver lidt for sorte, og så smager det ikke så godt.

Del dejen op i boller

Inden du tager dejen med ud til bålet, er det smart at dele den op i portioner. Så slipper du både for at alle skal have hænderne i den samme dej, og samtidigt sikrer du, at alle snobrød får nogenlunde samme størrelse, hvilket kan sikre nogenlunde ens bagetid.

Arla_Madlojer_Snobrød_Dej.jpg

Rul dejen til en lang pølse

Brug et underlag. Tag et spækbræt eller lignende med ud. Det kan for mange børn være lettere at rulle en tynd lang pølse på noget fladt, frem for i hænderne. Bruger du denne opskrift og har delt dejen i 6 lige store boller, så skal dejen rulles ud til en ca. 40 cm. lang pølse. Det er ca. tykkelsen på en wienerpølse. Jo tyndere dejpølsen er, jo nemmere og hurtigere er det at få den gennembagt.

Arla_Madlojer_Snobrød_Lang_Pølse.jpg

Bag over gløder, ikke ild

Husk at snobrød ikke skal bages over ild, men over gløder, det det ellers bliver brændt. Husk derfor at tænde bålet i god tid, gerne 1-2 timer inden der skal bages snobrød. Selv når gløderne begynder at blive grå, så varmer de stadig rigtig godt. Det går faktisk ret hurtigt med at bage et snobrød – ca. 10 min. over varme gløder.

Arla_Madlojer_Snobrød_Over_bål.jpg

Hvornår er et snobrød færdigt?

Der er to måder, hvorpå du kan se, om dit snobrød er bagt færdigt.

  1. Når du banker på det, lyder det hult.
  2. Brødet trækkes nemt af pinden.
Hvad er den bedste pind til snobrød?

Find en pind på 1-2 meter – endelig ikke for tyk, så bliver den hurtigt tung at holde. Snit barken af med en kniv ca. 20 cm. I den ene ende, der hvor dejen skal vikles rundt.

Kan man bruge grill til snobrød?

Ja, det kan du sagtens. Du kan faktisk bage de fineste snobrød på grillen. Sæt dig evt. lidt højt på et par kasser, hvis grillen ikke kan flyttes ned på jorden.

Sådan laver du snobrød til aftensmad eller dessert

Det klassiske snobrød er skønt, og det smager godt med marmelade, smør eller ketchup til, men der findes mange variationer, der forvandler det klassiske snobrød til lækker aftensmad eller sød dessert.

Held og lykke med dit snobrød og husk, at du altid kan finde inspiration til #børnikøkkenet på Arlas Instagram @arladk.

Læs mere om Arla® Madløjer.