Arlas landmænd producerer masser af grøn el

Arlas landmænd i Danmark producerer grøn energi svarende til i gennemsnit 42 procent af den strøm, som de bruger, ved hjælp af solceller, biogas og vindmøller. Herudover køber Arlas danske økologiske andelshavere den del af deres elforbrug, der går ud over den grønne el, som de selv producerer, fra grønne certifikater.

Arlas danske landmænd er i fuld gang med at producere grøn strøm og dermed reducere CO2-udledningen. Ved hjælp af solceller, biogas og vindmøller på gårdene, producerer landmændene, hvad der svarer til i gennemsnit 42 procent af deres samlede strømforbrug.

Arlas 264 økologiske gårde er derudover netop gået over til at købe 100 procent certificeret grøn el. Det betyder, at de økologiske landmænds elforbrug fremover vil være dækket af vedvarende energikilder som biogas, vind- eller solenergi. Det sker som et led i Arlas ambitiøse klimaambition om at fremstille mere bæredygtige mejeriprodukter.

Certificeret grøn el er et krav i økologernes kontrakt med Arla

Den grønne el sikres ved, at de økologiske andelshavere køber et certifikat på grøn el, der dækker gårdens årlige forbrug ud over den energi, gården eventuelt selv producerer. Fremover tager Arla derfor kun imod økomælk fra andelshavere, der dækker sit elforbrug ved selv at producere grøn el eller ved at købe grønne certifikater.

Klimaplanen

Arla har lagt en ambitiøs klimaplan. Klimaplanen indebærer, at den totale udledning af drivhusgasser per produceret liter mælk skal reduceres med 30 procent fra 2015 til 2030 og være netto nul neutral i 2050. Det gælder hele produktionskæden fra mælkeproduktionen på gård til forbruger.

Klimatjek

Arla vil opfylde sine målsætninger blandt andet ved hjælp via frivillige klimatjek på gårdene. Arla følger en internationalt anerkendt anbefaling til beregning af CO2-aftryk på gårdniveau. Vi har udviklet et værktøj til beregning af bedriftens CO2-aftryk, og indtil videre er det blevet anvendt mere end 5.000 gange på Arlas gårde. Klimatjekket kan ses som en slags årsregnskab på gården, hvor hele produktionen gennemgås.

Læs mere om klimatjek her

Grøn el

  • Arlas landmænd i Danmark producerer grøn energi svarende til i gennemsnit 42 procent af deres strømforbrug ved hjælp af vedvarende energikilder som vindmøller, solceller og biogas.
  • Arlas 264 økologiske andelshavere har siden 1. januar 2019 købt grøn el svarende til hele deres netto elforbrug med certificeret grøn el.
  • Grøn el er en del af Arlas økologernes økokontrakt. Økoproducenten skal tilkøbe et grøn el-certifikat fra sin el-leverandør, der dækker 100 procent af økoproducentens årlige netto elforbrug.

Se en oversigt over alle vores initiativer her (engelsk)

Læs hele vores klimaambition her (engelsk)

<< Tilbage til oversigten