Arlas landmænd producerer masser af grøn el

Arlas landmænd producerer selv 61 procent af den strøm, som de bruger, ved hjælp af solceller, biogas og vindmøller. Arlas økologiske andelshavere bruger kun grøn el.

Arlas landmænd er i fuld gang med at producere grøn strøm og dermed reducere CO2-udledningen. Ved hjælp af solceller, biogas og vindmøller på gårdene, producerer landmændene, hvad der svarer til 61 procent af deres samlede strømforbrug.

Arlas 279 økologiske gårde er derudover netop gået over til at bruge 100 procent certificeret grøn el. Det betyder, at de økologiske landmænds elforbrug fremover er baseret på vedvarende energikilder som vind- og solenergi. Det sker som et led i Arlas ambitiøse klimaambition om at fremstille de mest bæredygtige mejeriprodukter i verden.

Certificeret grøn el er et krav i økologernes kontrakt med Arla

Den grønne el til de økologiske andelshavere sikres ved, at de køber et certifikat på grøn el, der dækker gårdens årlige forbrug. Fremover tager Arla derfor kun imod økomælk fra andelshavere, der udelukkende bruger grøn el.

Klimaplanen

Arla har lagt en ambitiøs klimaplan. Klimaplanen indebærer, at den totale udledning af drivhusgasser per produceret liter mælk skal reduceres med 30 procent inden 2030, og være helt neutraliseret inden 2050. Det gælder hele produktionskæden fra mælkeproduktionen på gårdene til transporten.

Klimatjek

Resultaterne sikres blandt andet ved hjælp af frivillige klimatjek på gårdene. Arla følger den internationalt anerkendte anbefaling til beregning af CO2-aftryk på gårdniveau. Vi har udviklet et værktøj til beregning af bedriftens CO2-aftryk, og indtil videre er det blevet anvendt mere end 5.000 gange på Arlas gårde. Klimatjekket kan ses som en slags årsregnskab på gården, hvor hele produktionen gennemgås. Læs mere om klimatjek her

Grøn el

  • Arlas landmænd producerer selv 61 procent af deres strømforbrug ved hjælp af vedvarende energikilder som vindmøller, solceller og biogas.
  • Arlas 279 økologiske andelshavere har siden 1. januar 2019 dækket hele deres netto elforbrug med certificeret grøn el.
  • Grøn el er en del af Arla-økologernes økokontrakt. Økoproducenten skal tilkøbe et ”grøn el-certifikat” fra sin el-leverandør, der dækker 100 procent af økoproducentens årlige netto elforbrug.

Se en oversigt over alle vores initiativer her (engelsk)

Læs hele vores klimaambition her (engelsk)

<< Tilbage til oversigten