DYREVELFÆRDSMÆRKET PÅ MÆLK

Hvis du ser det grønne dyrevelfærdsmærke på et produkt fra Arla, betyder det, at det er produceret med ekstra fokus på dyrevelfærd. Dyrevelfærdsmærket med de grønne hjerter er et officielt mærke fra Fødevarestyrelsen og gør det nemmere at vælge mælkeprodukter med mere dyrevelfærd.

HVAD ER DYREVELFÆRD – I MÆLKEPRODUKTION?

Hvad er egentlig god dyrevelfærd for en malkeko? Det kommer meget an på, hvem man spørger. Der kan være stor forskel på dét, man som forbruger synes er god dyrevelfærd og dét en ekspert på området eller en landmand mener er god dyrevelfærd.

Læs mere

HVORFOR ER KALVE OG KØER ADSKILT I MÆLKEPRODUKTION?

I moderne mælkeproduktion adskiller landmanden oftest koen og kalven gennemsnitligt 24 timer efter kælvning i overensstemmelse med lovgivningen. Det virker måske brutalt på nogen, men det kan sagtens forsvares, både hvis man ser på det ud fra et dyrevelfærdsmæssigt perspektiv, og hvis man sammenligner med køers naturlige adfærd.

Læs mere

Køer på græs

Alle Arlas økologiske køer kommer på græs fra april til november. Derudover går cirka 15 % af de konventionelle køer i Danmark ude om sommeren, når vejr- og markforholdene tillader det.

Læs mere

Mød vores landmænd

Arla er ejet af flere end 2500 danske landmænd og ikke to er ens. Men alle arbejder de for at levere mælk af høj kvalitet, produceret på en ansvarlig, bæredygtig og dyrevenlig måde. 

Mød nogle af vores landmænd her

Skridt for skridt mod en bæredygtig fremtid

Vores planet står over for en klimaudfordring som landbruget har en del af ansvaret for.

Læs mere her