Fastelavnsboller med creme og chokolade

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

Fastelavnsboller af den gammeldags slags - med lækkert fyld af hjemmelavet creme og mørk chokolade

Ingredienser

Opskriften gælder for 16 stk

Dej

Creme

  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1½ spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g hakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk vand
  • evt. 4 tsk kakao

Pynt

  • frysetørret bær, fx hindbær
  • finthakkede usaltet pistacienøddekerne

Sådan gør du

Sådan gør du

Dej

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Dæk skålen med fx et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Creme

Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af mindst ½ time - rør af og til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen til en firkant (ca. 40 x 40 cm). Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Fordel ca. 1 spsk creme og 1 tsk hakket chokolade på firkanterne. Saml dejen om fyldet til små pakker, Klem sammenføjningerne godt sammen og form til boller. Stil bollerne, med sammenføjningerne nedad, på en plade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag dem midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis, vand og evt. kakao sammen og fordel glasuren på bollerne. Drys med fx frysetørrede hindbær og/eller finthakkede pistacienøddekerner.

Bagetid

8-10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tips

Tilsæt citronsaft eller -skal til glasuren - det giver et frisk og syrligt modspil til den søde bolle.

Du kan pynte med hvad end du ønsker fx frysetørrede hindbær, finthakkede nødder, tørrede blomster, chokoladespåner, krymmel m.m.

Frysetips

Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter bollerne som beskrevet.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,1 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde: