Kalkunsalat med ristede rugbrødspyramider
60+ min

Kalkunsalat med ristede rugbrødspyramider

En fyldig og lækker salat med fugl - pip!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kalkunsalat med ristede rugbrødspyramider

En fyldig og lækker salat med fugl - pip!

Antal portioner
  • 1 kalkununderlår
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt

Ristede rugbrødspyramider

  • 3 skiver rugbrød
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Dressing

Salat

  • 1½ liter romainesalat
  • 8 radiser i tynde skiver
  • 1 agurk i korte stænger
  • 150 g gulerødder i tynde skiver
  • 3 stilke bladselleri i skiver
  • 40 g parmesanost i flager

Fremgangsmåde:

Læg kalkununderlåret i kogende vand tilsat salt. Kog kødet ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til det er mørt. Pil kødet af benet og stil kødet tildækket i køleskabet.

Ristede rugbrødspyramider

Skær skorpen af rugbrødet og skær skiverne i 8 trekanter. Kom dem i en plasticpose (egnet til madvarer) sammen med salt og peber og ryst det godt sammen. Fordel rugbrødspyramiderne på en plade med bagepapir og rist dem midt i ovnen - til de er sprøde.

Dressing

Rør fraiche sammen med sennep, citronsaft, salt og peber og smag til.

Salat

Skyl og tør romainesalaten og riv den i mindre stykker. Bland salatblade, radiser, agurk, gulerødder og bladselleri i en skål. Vend det afkølede kalkunkød i. Anret

salaten på tallerkener. Fordel osteflager og lune rugbrødspyramider herpå. Server kalkunsalaten med dressing til.

Ristning

Ca. ½ time ved 150°

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,1 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 31 %
Print