Koldskål med kefir og marinerede jordbær
30 min

Koldskål med kefir og marinerede jordbær

Hjemmelavet koldskål med kefir og marinerede jordbær med hyldeblomst og frisk mynte. En klassisk dessert med et moderne twist!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Koldskål med kefir og marinerede jordbær

Hjemmelavet koldskål med kefir og marinerede jordbær med hyldeblomst og frisk mynte. En klassisk dessert med et moderne twist!

Antal portioner

Koldskål

  • 2 æggeblommer (ca. 2 spsk)
  • 3 spsk sukker
  • 1 vaniljestang - kornene heraf
  • 1 liter Arla® kefir
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Marinerede jordbær

  • 500 g jordbær
  • ½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ dl koldt vand
  • 2 spsk finthakkede friske mynteblade

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Koldskål

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Tilsæt kefir og citronsaft. Rør det godt sammen og smag til. Stil koldskålen tildækket i køleskabet.

Marinerede jordbær

Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk hyldeblomstsaft, vand og mynte godt sammen til en marinade. Vend jordbærrene i marinaden.

Hæld koldskålen op i 4 skåle. Fordel de marinerede jordbær herpå, pynt med friske mynteblade og server.

Tips

Server evt. koldskålen med søde rugbrødscroutoner, mysli eller grove kammerjunkere.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 24 %
Print