Koldskål med kefir og marinerede jordbær

Koldskål med kefir og marinerede jordbær

20 min
Hjemmelavet koldskål med kefir og marinerede jordbær med hyldeblomst og frisk mynte. En klassisk dessert med et moderne twist. Vi syntes selv, at denne version af den klassiske koldskålsopskrift kan noget rigtig godt, den er mere frisk og smager på en måde mere af dansk sommer end den klassiske koldskål gør. Når du bruger kefir frem for kærnemælk, for du en lidt mere afrundet smag. Kefiren kan endda gi' en dejlig let perlende fornemmelse, og så er den laktosefri.

Sådan gør du

Marinerede jordbær
  • Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte eller tern.
  • Vend jordbærrene med hyldeblomstsaft og mynteblade.
Koldskål
  • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
  • Tilsæt kefir og citronsaft. Rør det godt sammen og smag til.
  • Server koldskålen sammen med de marinerede jordbær.

Server evt. koldskålen med søde rugbrødscroutoner, mysli eller grove kammerjunkere.

Energiindhold for hele retten:

4256 kJ / 1017 kcal

Næringsindhold pr. 100g

311 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 16,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 49,7 % 9,1 g
Fedt: 34,2 % 2,9 g
Mere inspiration

Endnu en lækker koldskålsvariant.

Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

Marinerede jordbær
250 g Jordbær
2 spsk Koncentreret hyldeblomstsaft
2 spsk Finthakkede mynteblade
Koldskål
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
3 spsk Sukker
1 tsk Vaniljesukker
1 liter Kefir
1 spsk Friskpresset citronsaft