Aborre

Udseende

Den er let at kende fra andre fersk-vandsfisk med sine orangerøde finner og de sorte striber langs siden. Aborren bliver sjældent over 50 cm. Kødet er lyst og meget fast.

Oprindelse

Aborren er udbredt i hele Danmark og store dele af Europa. Aborren lever primært i ferskvand, men findes også i brakvand. De aborrer, man kan købe hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark eller Sverige. Den lever af småfisk, krebsdyr, orme og vandinsekter.

Anvendelse

Kødet er velegnet til fileter. Aborren er yderst velegnet til stegning eller grill, hvor den steges hårdt på skindsiden og afslutningsvis kort på kød-siden.

Næringsindhold

Aborren er en mager fisk, som indeholder sunde flerumættede fedtsyrer.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 357 kJ

Protein: 18,1

Kulhydrat: 0,0

Fedt: 1,3

Kilder

Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998

Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm

Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech

Den lille levnedsmiddeltabel

Kend din fisk, HORESTA

www.togangeomugen.dk

Kilde: Karolines Køkken