Hvad er en aborre? En aborre er let at kende fra andre ferskvandsfisk med sine orangerøde finner og de sorte striber langs siden. Aborren bliver sjældent over 50 cm. Kødet er lyst og meget fast.
Aborren er udbredt i hele Danmark og store dele af Europa. Aborren lever primært i ferskvand, men findes også i brakvand. De aborrer, man kan købe hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark eller Sverige.
Kan man spise aborre? Ja, aborren kan tilberedes hel eller som fileter. Den steges eller grilles, først ved høj varme på skindsiden og bagefter på kødsiden.
Hele året.
Aborren er en mager fisk, som indeholder de sunde flerumættede omega-3-fedtsyrer.
Aborrens vigtigste føde er småfisk, krebsdyr, orme og vandinsekter. Den er med andre ord en rovfisk og er på Fødevarestyrelsens liste over rovfisk, som ophober tungmetaller. Derfor anbefaler styrelsen, at kvinder, der forsøger at blive gravide, er gravide eller ammer samt børn i alderen 0-14 år ikke spiser aborre og andre rovfisk.