Bars

Bars

Udseende

Typiske kendetegn er barsens store og sølvglinsende skæl samt gællelågets sorte plet. Barsen bliver sjældent over 80 cm og lever som en meget aktiv rovfisk af sild, blæksprutter og mindre krebsdyr. Kødet er lyst og fast.

Oprindelse

Barsen er en stimefisk og er udbredt i Middelhavet, Sydeuropa og om sommeren i Danmark. Den lever på 10-80 meters dybde i kystnære bugter og flodmundinger. De barser, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Sydeuropa, men om sommeren findes også danske fisk.

Anvendelse

Indeholder meget få ben, hvilke er lette at fjerne. Barsen er velegnet til stegning, dampning og grill. Herudover holder barsen godt på faconen ved kogning, hvorfor den er god at servere kold.

Sæson

Hele året, men om sommeren fås også friske fisk fra Danmark.

Næringsindhold

Barsen er en middelfed fisk, der indeholder sunde fedtsyrer.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 418 kJ

Protein: 19,3

Kulhydrat: 0,7

Fedt: 2,5

Kilder

  • Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
  • Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
  • Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
  • Den lille levnedsmiddeltabel
  • Kend din fisk, HORESTA
  • www.togangeomugen.dk
  • Kilde: Karolines Køkken