Boysenbær ligner et stort brombær, men bærrets sort-rødlige farve har et rødt skær.
Smagen er sød og frisk med et strejf af syrlighed.
Rudolph Boysen var en californisk gartner, der eksperimenterede med bærkrydsninger i 1920’erne.
Det lykkedes ham at få planterne til at bære frugter, men han brækkede ryggen og opgav sit projekt.
En anden gartner, Walter Knott, havde hørt om det nye bær, og han opsøgte Boysen og fik nogle planter med hjem.
Få år senere kunne han sælge friske bær fra sin gård. Han gav dem navnet: boysenbær.
Boysenbær kan spises friske.
De kan anvendes på samme måde som brombær, fx topping på salater, i kager og desserter og til marmelade og saft.
Hvis du vil dyrke boysenbær i haven, skal du plante busken et solrigt og varmt sted, fx op ad en vestvendt mur, som bliver opvarmet af eftermiddagssolen.
Om vinteren er det en god ide at beskytte planten mod kulde ved at grandække den.
Boysenbærbuske vokser lige som brombærbuske med lange ranker.
Bærrene kan holde sig i højst et par dage i køleskabet. De kan også fryses ned.
Juni til oktober.
Fødevareinstituttet har ikke analyseret næringsindholdet i boysenbær, derfor henviser vi til data for brombær