Forglemmigej

Forglemmigej

Udseende

Lille, men smuk. Ja, nærmest bedårende er den forårsfriske plante forglemmigej. Den lille, spinkle plante strækker nærmest hals for at vise, hvor smukke blomster den har. Og netop de små, blå blomster med den lyse midte er kendetegnet for den smukke plante. Farven kan dog variere, og under tiden ses så vel hvide som pink blomster. Stænglen og bladene er pjuskede, nærmest behårede.

Oprindelse

Der findes syv forskellige vilde sorter af forglemmigej, som har oprindelse i vidt forskellige lande. En af de syv hedder eng-forglemmigej og er naturligt hjemhørende i Danmark, hvor den er almindelig over hele landet. Man finder den langs veje, i hegn, på enge og i lyse skove. Desuden findes en mark-forglemmigej, som også er udbredt i den danske natur, men man ved ikke, om den er naturligt hjemhørende.

Anvendelse

Forglemmigej er med sin symbolik på kærlighed og venskab ren poesi for øjet. De små, elegante blomster er dekorative på alt fra smørrebrød og salat til desserter og kager. En smuk bryllupskage pyntet med kønne forglemmigej – mere romantisk bliver det ikke.

Sæson

De små blomster titter frem på den lodne plante fra starten af maj og et stykke ind i juni. Hver enkel blomsterstængel har flere små blomster. Hvis man kigger godt efter, kan man se, at blomsterne starter med at blomstre nedefra, hvorefter de stille og roligt går i blomst - helt ud på stænglens tynde spids.

Kilder

  • www.danskeblomster.dk
  • www.albinusfro.dk
  • Blomstrende mad af Camilla Plum
  • Kilde: Karolines Køkken