Kamille

Kamille

Oprindelse

Selv om kamille i dag er udbredt overalt i Europa og store dele af verdenen, så stammer den fra den sydlige del af Europa og Forasien. Kamilleplanten er gennem århundreder blev spredt fra land til land på grund af sine helsende egenskaber. I den danske natur er udbredelsen aftagende.

Anvendelse

Modsat til fremstillingen af medicinske produkter eller tørrede produkter med kamille, så skal man kun anvende blomstens hvide kronblade, når planten serveres i fersk form. Den gule kurvbund er nemlig ikke spor delikat at få i munden – den er ikke giftig.

Botanik

Kamille rimer på sundhed og helse. Og der findes næppe mange, der ikke på et eller andet tidspunkt har slupret et krus kamillete eller to i sig. Kamille er en af de mest kendte planter inden for naturmedicin, men det er nok de færreste, der ved, at man rent faktisk kan spise plantens smukke blomster. Planten er let at have i potter, og de gul/hvide blomster er nærmest indbegrebet af dansk sommer.

Sæson

De marguerit-lignende blomster blomstrer jævnt i hele perioden fra juni til oktober. Hvis man ønsker mange blomster på sine planter, skal man ikke vande og gøde alt for kraftigt, da det sætter gang i produktion af blade frem for blomster. Får planten derimod meget sol, så sætter den mange blomster. Man kan desuden selv hjælpe lidt til ved at nippe de første blomsterhoveder af, så vil planten hurtigt sætte endnu flere blomsterknopper.

Kilder

  • www.helsenyt.com
  • www.urtegartneriet.dk
  • Blomstrende mad af Camilla Plum
  • Kilde: Karolines Køkken