Hvad er en brosme?
Typiske kendetegn er brosmens ene lange rygfinne samt en enlig gatfinne. Brosmen bliver sjældent over 90 cm. Kødet er lyst og fast.
Minder en smule i smagen om hummer, alt i alt en delikat spisefisk.
Brosmen er udbredt i Atlanterhavet samt i den dybere del af Nordsøen og Skagerrak. Den lever som bundfisk på 70-1000 meters dybde. De brosmer, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Norge, Island eller Færøerne. Den lever af krebsdyr og bundfisk.
Brosmen er velegnet til dampning, kogning og stegning og anvendes herudover til tørfisk. Af brosmens lever fremstilles en olie af høj kvalitet.
Hele året.
Brosmen er en mager fisk, der indeholder sunde fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 343 kJ
Protein: 18,5
Kulhydrat: 1,2
Fedt: 0,6