Fløde

Fløde indgår i den danske madkultur som et produkt, der kan sættes i forbindelse med både nydelse og luksus. Både som smagsfremhævende ingrediens i madlavningen og som flødeskum på fødselsdagskakaoen, på konditorkagen eller den hjemmelavede dessert.

Fløde sælges som hhv. Piskefløde (38%), Madlavningsfløde (18%) og Kaffefløde (12%, 10%, og 9%) - procenten oplyser om fedtindholdet.

Anvendelse

Piskefløde egner sig, som navnet antyder, til at piske - og er derfor velegnet til desserter.

Madlavningsfløden er fløde med lidt tilsat hvedemel - og den skal omrystes godt før brug. Fløden sikre at saucen ikke skiller, men den kan ikke gøre saucen tyk. I så fald skal du bruge lidt ekstra jævning.

Kaffefløden er primært til kaffebrug, til dem der foretrækker lidt mere fylde end almindelig mælk kan give. Men kaffefløden kan også anvendes til desserter.

Kilder

Karolines Køkken