Hornfisken kan kendes på sin aflange krop og sine grønne fiskeben, som skyldes et stof, som hedder vivianit. Dette stof er uskadeligt. Den bliver max. 1 meter lang og 2 kg. Fiskens kød er lyst med de grønne ben.
Hornfisken lever i det østlige Atlanterhav fra det nordlige Norge til Sortehavet samt farvandene omkring De Britiske Øer og ind i Østersøen. Den lever af småsild, brisling, tobis, sperling, hvilling, rejer, blæksprutter og dens egen yngel.
Den egner sig til at blive dampet, grillet og stegt.
April – juni og august – september.
Hornfisken er en middelfed fisk, som er kendt for sine grønne ben. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer og er rig på jod, selen og D-vitamin.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 466 kJ
Protein: 21,4
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 2,7