Udseende
Kuller er en torskefisk. Den kan kendes på sin lille skægtråd og sin mørke plet over brystfinnen. Den kan blive 1 meter lang og have en max. vægt på 14 kg. Dog er det mest almindeligt, at den er omkring 45 cm lang. Kødet er fint hvidt og minder om torskens konsistens, som er fast.
Oprindelse
Kuller er udbredt i den nordlige del af Atlanten og lever på bunden fra 10-200 meters dybde. Den spiser orme, bløddyr, rogn af sild, fiskeyngel og lodde.
Anvendelse
Kuller kan ryges, steges, koges, dampes, marineret og grilles.
Erstatning
På grund af lignende konsitens kan kuller erstatte torsk eller andre torskefisk fx kulmule, lys- og mørksej eller lange.
Sæson
Hele året. Spisekvaliteten er bedst i september, oktober og november.
Næringsindhold
Kuller er en mager fisk, som er særlig rig på selen. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 359 kJ
Protein: 18,9
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 1,0
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Karolines Køkken