Kyllingbryst

Kyllingbryst

Smag

Kyllingesmagen bliver let fremhævet, når brystet serveres afkølet, så det kan være en måde at få mere smag ud af det.

Anvendelse

Kødet på brystet er utrolig magert og meget mildt. Det bruges ofte som pålæg og i kolde salater og anretninger. Der bruges ofte også kyllingebryst i hurtig hverdagsmad og thairetter. Brystet kræver nænsom tilberedning og indeholder næsten intet bindevæv. Derfor bliver denne udskæring hurtigt tør, hvis den tilberedes for længe. Det kan være en god ide at flække brystet og putte fyld i, svøbe det i fx bacon eller marinere det inden tilberedning. Alle hjælper de med at holde på saften samt tilføre ekstra smag. Stegetid: I ovn er ca. 20 min ved 200 grader. På panden 15 min. Denne tid kan forkortes ved at lægge et låg over panden. Sørg for at panden er godt varm ved svitsning af kylling, herved opnår du en bedre stegeoverflade/bruning og meget mere smag.

Tips og Tricks

Salt brysterne 30 min inden tilberedning. Det giver mere smag og holder på saften.