
Udseende
Den kendes på sine to adskilte rygfinner, hvoraf den forreste har fire pigstråler. Skællene er ganske store. Multen bliver sjældent over 60 cm. Kødet er saftigt og mod skindsiden er kødet svagt rødlig.
Oprindelse
Multen er udbredt langs den jyske vestkyst og i store dele af Europa. Multen er en livlig stimefisk, der lever langs kysterne og til tider i brak- og ferskvand. Den lever af planktondyr, mindre bunddyr og planteføde. De multer, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark eller Middelhavsområdet.
Anvendelse
Den populære spisefisk er velegnet til grill, dampning og ovnstegning.
Sæson
Hele året.
Næringsindhold
Multen er en middelfed fisk.Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 410 kJ
Protein: 20,1
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 2,0
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Karolines Køkken