
Udseende
Regnbueørreden kan kendes på det røde-violette bånd langs siden og de sorte pletter, som er over det meste af fisken. Regnbueørreden bliver op til 80 cm lang og kan veje helt op til 9 kg. Fast kød, som er lyserødt over i det hvide.
Oprindelse
Den lever af småfisk, fluer, små krebsdyr og biller. Den er ikke naturlig hjemmehørende i Danmark, da den oprindelig stammer fra Nordamerikas vestkyst og Nordøstasien. Herhjemme ser man regnebueørreden i dambrug og i lystfiskesøer. Ørred sælges ofte som forel.
Anvendelse
Det kan både røges, grilles, steges, graves og koges.
Sæson
Hele året. Spisekvaliteten er bedst i august – september.
Næringsindhold
Regnbueørreden er en middelfed fisk, som er rig på n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer samt selen, kalcium, kalium, D- og B12 vitamin.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 622 kJ
Protein: 19,1
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 7,8
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Kilde: Karolines Køkken