Regnbueørred

Regnbueørred

Indhold

Udseende

Regnbueørreden kan kendes på det røde-violette bånd langs siden og de sorte pletter, som er over det meste af fisken. Regnbueørreden bliver op til 80 cm lang og kan veje helt op til 9 kg. Fast kød, som er lyserødt over i det hvide.

Oprindelse

Den lever af småfisk, fluer, små krebsdyr og biller. Den er ikke naturlig hjemmehørende i Danmark, da den oprindelig stammer fra Nordamerikas vestkyst og Nordøstasien. Herhjemme ser man regnebueørreden i dambrug og i lystfiskesøer. Ørred sælges ofte som forel.

Anvendelse

Det kan både røges, grilles, steges, graves og koges.

Sæson

Hele året. Spisekvaliteten er bedst i august – september.

Næringsindhold

Regnbueørreden er en middelfed fisk, som er rig på n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer samt selen, kalcium, kalium, D- og B12 vitamin.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: 622 kJ

Protein: 19,1

Kulhydrat: 0,0

Fedt: 7,8

Kilder

Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998

Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm

Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech

Den lille levnedsmiddeltabel

Kend din fisk, HORESTA

www.togangeomugen.dk

Kilde: Karolines Køkken