Der findes to slags rødfisk nemlig lille rødfisk og stor rødfisk. Såvel den lille som den store rødfisk har en aborrelignende kropsform - dog med en orangerød farve. Begge arter har store pigge, der dog ikke er giftige. Kødet er meget fast
Kødet minder i smagen en smule om krabbe.
Rødfisken er udbredt i kolde og dybe farvande omkring Grønland, Island og Norge. De rødfisk, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Grønland eller Norge.
De små rødfisk er velegnet til stegning, hvorimod de større fisk er velegnet til ovnstegning. Steges rødfisken på skindsiden, får kødet en meget flot farve.
Hele året.
Rødfisken er en mager fisk, som er rig på selen. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 364 kJ
Protein: 19,4
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 0,9