Rødløg er løg af størrelse som små æbler. Løget har bordeauxfarvet skal, og selve løget er også bordeauxrødt og hvidt (bordeauxrødt i de yderste skaller og hvidt i selve kødet). Nye sommerrødløg er som regel så spæde, at selve løget er hvidt og kun det yderste lag har den røde farve.
Rødløg ligger smagsstyrkemæssigt i midten. Zittauerløg (almindelige, gule løg) er de stærkeste, mens salatløg (kridhvide) er de mildeste. Løg smager skarpt rå, men sødligt i tilberedt tilstand.
Rødløg anvendes især på grund af den smukke farve og den milde smag rå til salater og pynt på smørrebrød (fx sildemad). De kan også tilberedes i diverse retter ligesom zittauerløg. I gryderetter, hvor man tilsætter halve løg i både, vil rødløget fx give flot farve. Farven bevares ved tilberedning, men bliver lidt blegere.
Rødløg opbevares i køleskabet og kan holde sig op til 3 måneder, men er dog bedst og saftigst, hvis de kun er 2-3 uger gamle. Gamle løg bliver slappe, saftløse og risikerer at rådne.
Løg indeholder vitaminer og mineraler som de fleste andre grønsager, men ingen i særligt fremtrædende mængder.