Rødspætte
Udseende
Rødspætten er en fladfisk, som har en glat og brun overflade på oversiden med spredte rustrøde pletter. På undersiden er den hvid til spættet. Den kan blive op mod 100 cm lang. Kødet er hvidt og fast.
Oprindelse
Rødspætten lever på sandet eller blandet bund på 0-200 meters dybde og lever af muslinger, orme og krebsdyr. Rødspætten er almindelig i de skandinaviske farvande – især i Nordsøen.
Anvendelse
Kødet er velegnet til at stege og dampe. De forskellige fladfisk kan let erstatte hinanden i forskellige retter.
Sæson
Næringsindhold
Opskrifter
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
www.togangeomugen.dk
Karolines Køkken