Sild

Sild

Udseende

Silden bliver sjældent over 25 cm. Kødet er lyst, fast og meget fedtholdig.

Oprindelse

Silden er udbredt i hele Nordsøen og det østlige Nordamerika. Den lever i stimer, undertiden af enorme dimensioner, der tæller mange tusind tons. Den lever af lyskrebs, krebsdyrlarver, vandlopper og lignende. De sild, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark.

Anvendelse

Silden er især velegnet til røgning. Herudover er silden velegnet til marinering, stegning og grill.

Sæson

Hele året. Vårsild: Februar – april. Høstsild: August – oktober - her er silden større, federe og har mere smag. Fedsild: September – januar.

Næringsindhold

Silden er en middelfed fisk, som er rig på jod og selen. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.

Næringsværdier pr. 100 g:

Energi: Sild: 859 kJ Høstsild, fedsild: 1050 kJ

Protein: Sild: 18,1 Høstsild, fedsild: 19,3

Kulhydrat: Sild: 0,0 Høstsild, fedsild: 0,0

Fedt: Sild: 14,5 Høstsild, fedsild: 19,0

Kilder

  • Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
  • Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
  • Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
  • Den lille levnedsmiddeltabel
  • Kend din fisk, HORESTA
  • www.togangeomugen.dk
  • Karolines Køkken