Typiske kendetegn er torskens overbid samt en kraftig skægtråd på hagen. Torsken bliver sjældent over 130 cm. Kødet er lyst og fast.
Hvor lever torsken? Torsken er udbredt i hele Nordsøen, det sydlige Grønland og langs Nordamerikas østkyst. Den lever fra kysten til 5-600 meters dybde og færdes nær bunden. Hvad spiser torsk? Torsken lever af orme, bløddyr, krebsdyr. Med alderen bliver fisk såsom sild, tobis og torskeyngel dominerende blandt fødeemnerne. De torsk, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark eller Norge.
Kødet er velegnet til fileter. Torsken er også velegnet til bagning, kogning og stegning.
Hele året.
Torsken er en mager fisk, som er særlig rig på jod og selen. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer. Torskerogn er middelfed, og torskelever defineres som fed.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 342 kJ
Protein: 18,8
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 0,6
Kan gravide spise torsk? Gravide, ammende, kvinder der planlægger graviditet samt børn under 14 år bør, ifølge Fødevarestyrelsen, max. indtage 100 g torsk og øvrige rovfisk om ugen. Gravide bør ikke indtage torskelever og torskelevertran grundet det høje indhold af A-vitamin.