Trompetsvamp

Trompetsvamp
Trompetsvampe tilhører kantarelfamilien og er en god spisesvamp, som er ret almindelig at finde i de danske skove.

Hvordan ser en trompetsvamp ud?

Trompetsvampen er tragtformet - ofte med en ombøjet kant, der giver et trompet-lignende udseende. Tragten er hul, og den er ikke opdelt i hat og stok. Der er heller ingen lameller på trompetsvampen. Svampen er 6-14 cm høj og frugtkødet er elastisk.

Stor trompetsvamp er den mest almindelige form for trompetsvampe. Den varierer i farven fra gråsort til mørkebrun eller næsten sort.

Hvordan smager trompetsvamp?

Stor trompetsvamp er en af de bedste spisesvampe, der findes. Den har en delikat, krydret smag og lugt.

Oprindelse

Trompetsvampen vokser under bøg og egetræer, idet svampen danner mykorrhixa (svamperodnetværk mellem svampe og planterødder) med netop disse træer. Svampen ligner ikke andre svampe, men kan forveksles med rådne svampe, som ofte ligger tilbage i skovbundenTrompetsvampen vokser under bøg og egetræer, idet svampen danner mykorrhixa (svamperodnetværk mellem svampe og planterødder) med netop disse træer. Svampen ligner ikke andre svampe, men kan forveksles med rådne svampe, som ofte ligger tilbage i skovbunden

Anvendelse

Stor trompetsvamp kan sauteres og serveres som garniture på kødretter og pizza. Også i en flødestuvning er den god. Den er også velegnet til tørring. Tørrede trompetsvampe kan males til mel, der kan bruges som smagsgiver i saucer og supper. Trompetsvampe kan også skæres i små stykker og fryses.

Når en trompetsvamp renses, bør den flækkes på langs for at rense den for insekter, som tit ligger og hygger sig nederst i trompeten.

Sæson

August - november.

Kilder

  • Miljøstyrelsen
  • ”22 sikre spisesvampe” af Torben Gang Rasmussen, Naturhistorisk Museum, Århus, nr. 1, marts 2007
  • ”Spisesvampe” af Henning Knudsen, Politikens Forlag, 2006