
Udseende
Tungen er en fladfisk og bliver sjældent over 50 cm lang. Kødet er lyst og fast.
Oprindelse
Tungen er udbredt i hele Danmark og store dele af Europa. Tungen lever i saltvand fra lavt vand til ca. 150 meters dybde. Den lever af havbundens orme, tyndskallede muslinger og små krebsdyr. De tunger, man køber hos fiskehandleren, stammer typisk fra Danmark. Tungen går også under navnet søtunge eller gråtunge hos fiskehandleren.
Anvendelse
Tungen er en værdifuld spisefisk. Den er velegnet til fileter. Fisken er god til at holde på saft og form og er velegnet til stegning, dampning, bagning og gratinering.
Sæson
Hele året.
Næringsindhold
Tungen, også kaldet søtunge eller gråtunge, er en mager fisk. Den indeholder n-3 fedtsyrer, enkeltumættede og flerumættede fedtsyrer.
Næringsværdier pr. 100 g:
Energi: 360 kJ
Protein: 18,7
Kulhydrat: 0,0
Fedt: 1,1
Kilder
Havfisk og fiskeri af Bent J. Muus, Jørgen G. Nielsen, Preben Dahlstrøm, Bente O. Nyström. 1998
Ferskvandsfisk af Bent J. Muus og Preben Dahlstrøm
Politikens Fiskekogebog, Lars Kyllesbech
Den lille levnedsmiddeltabel
Kend din fisk, HORESTA
Karolines Køkken