Kartoffelgratin
Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce i stedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.
Ingredienser
|
1 kg
Store kartofler
|
|
|---|---|
|
2
Grofthakkede løg
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
½ liter
Let mornaysauce
|
Sådan gør du
Kartoffelgratin
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.
Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
317 kJ / 76 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 2,9 g |
| Fedt: | 1,3 g |
| Kulhydrat: | 12,9 g |