Kartoffelgratin
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 20 min
•
Kartoffelgratin med hvidløg og timian er en delux-udgave af de klassiske flødekartofler, hvor fløden er skiftet ud med en cremet mornay- eller ostesauce. Server kartoffelgratinen til fx et godt stykke kød eller blomkålsteaks - og en dejlig frisk salat. Ønsker du variation, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt.
Ny
Ingredienser
Mornaysauce
|
20 g
Smør
|
|
|---|---|
|
2
Finthakkede fed hvidløg
|
|
|
3 spsk
Timianblade
|
|
|
1 tsk
Hvedemel
|
|
|
½ liter
Madlavningsfløde
|
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
|
2 tsk
Muskatnød
|
|
|
2 tsk
Salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Kartoffelgratin
|
20 g
Smeltet smør
|
|
|---|---|
|
1 kg
Kartofler i tynde skiver
|
|
|
1
Løg i tynde skiver
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Mornaysauce
Kartoffelgratin
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan tilsætte andre eller flere krydderurter, chili eller flere løg til din kartoffelgratin.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
494 kJ / 118 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,4 g |
| Protein: | 3,5 g |
| Fedt: | 6,1 g |
| Kulhydrat: | 12,3 g |