Røde fiskefrikadeller og karryremoulade
60+ min

Røde fiskefrikadeller og karryremoulade

Bring glæde omkring middagsbordet med disse smukke fiskedunser. Det er rødbede, der giver farven. Server den med hjemmerørt remoulade og ikke et øje er tørt!
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Røde fiskefrikadeller og karryremoulade

Bring glæde omkring middagsbordet med disse smukke fiskedunser. Det er rødbede, der giver farven. Server den med hjemmerørt remoulade og ikke et øje er tørt!

Antal portioner

Røde fiskefrikadeller

Karryremoulade

  • 1½ dl Karolines Køkken® Cremefraiche 18%
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 100 g finthakkede syltede asier
  • 1 gulerod i meget små tern
  • ¼ knoldselleri i meget små tern
  • ½ tsk karry, fx madras
  • ½ tsk rørsukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fiskefrikadeller, fortsat

  • 10 skiver bacon, tyndtskåret
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 25 g smør

Pynt

  • fintklippet purløg og -strå

Tilbehør

  • 300 g friskbagt rugbrød
  • 50 g smør

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Rens, skyl og tør fisken. Hak torskekødet fint, evt. med en kniv. Rør fiskekødet med salt i ca. 1 min. til det bliver sejt. Pres væden af rødbeden - så tør som muligt. Vend fraiche, æg, løg, rødbede, kartoffelmel og peber i farsen og stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Karryremoulade

Vend imens forsigtigt alle ingredienserne sammen og stil remouladen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Fiskefrikadeller, fortsat

Form farsen til 10 store frikadeller. Læg et stykke bacon rundt om hver frikadelle - som et "mavebælte". Lad olien blive varme i en pande, tilsæt smørret og lad det blive gyldent. Brun halvdelen af fiskefrikadellerne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 5 min. - vend af og til. Steg resten af frikadellerne.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10687 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,8 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 42 %
Print