Schnitzelrulle med spinat og bagte abrikoser
1 timer

Schnitzelrulle med spinat og bagte abrikoser

Har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af middagen, er denne ret meget dekorativ.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Schnitzelrulle med spinat og bagte abrikoser

Har du lyst til at gøre lidt ekstra ud af middagen, er denne ret meget dekorativ.

Antal portioner
  • 2 stegeposer (str. store) - ca. 35 x 43 cm
  • 6 skinkeschnitzler (ca. 1 kg)
  • 150 g bacon i tynde skiver

Fyld

Bagte abrikoser

  • 6 friske abrikoser eller blommer
  • ½ tsk sukker

Ostesauce

  • 25 g smør

Tilbehør

  • 50 g babyspinatblade
  • 1½ kg kartofler

Fremgangsmåde:

Klip stegeposerne op i side og bund så de hver bliver til et stort stykke stegefilm (43 x 70 cm). Bank schnitzlerne til de er ca. ¾ cm tykke. Læg 4 skiver bacon på et stykke stegefilm så de fylder ca. 20 x 22 cm. - på langs. Læg herpå 3 schnitzler tæt sammen så de dækker baconskiverne - på tværs. Gentag med det andet stykke stegefilm og resten af kødet.

Fyld

Kom spinaten i en gryde og damp den tør ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Kom spinaten i en skål og lad den køle let af. Tilsæt resten af ingredienserne. Fordel fyldet på kødet (hold kanterne frie). Rul kødet sammen ved hjælp af stegefilmen så baconen ligger på langs af rullen. Rul stegefilmen tæt om kødet og luk for enderne med fx clips - rullerne skal steges i stegefilmen. Læg de 2 ruller på en plade med bagepapir - de må ikke røre hinanden.

Bagte abrikoser

Halver abrikoserne og fjern stenene. Læg de halve abrikoser på et stykke alufolie ved siden af rullerne - fold en lille kant på alufolien. Drys abrikoserne med sukker og bag dem sammen med de 2 ruller midt i ovnen.

Ostesauce

Lad rullerne køle lidt af. Si stegeskyen og kog den ind til ca. ½ dl. Tilsæt saucen, bring den i kog og smag til. Fjern filmen og bind bomuldsgarn om rullerne. Brun dem i gyldent smør og ved kraftig varme i ca. 5 min. Skær rullerne i skiver ved serveringen.

Stegetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,1 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 30 %
Print

Vin match

Primitivo Puglia, Italien

Abrikoserne bringer sødme ind i retten, og derfor skal vinen også have sødme. Find en primitivo fra Syditalien fx Manduria Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til svinekød