Skinkeschnitzler og smørstegte gulerødder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Lækre stegte grøntsager, der stadig har lidt bid, og med dejlig smag fra timian.

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 4 skinkeschnitzler
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 gulerødder i skrå skiver
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl vand
  • 8 forårsløg i 3 cm skrå stykker
  • 3 spsk friske timianblade

Pynt

  • fintstrimlet top af forårsløg

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun skinkeschnitzlerne ca. 1 min. på hver side og drys dem med salt og peber. Steg derefter schnitzlerne ved svag varme i ca. 2 min. Vend dem 1-2 gange, mens de steger færdig. Tag schnitzlerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 10 min.

Kom resten af smørret i sauterpanden og lad det smelte ved kraftig varme. Steg gulerødderne i ca. 1 min. og tilsæt salt, peber og vand. Steg gulerødderne ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og timianblade. Steg grøntsagerne ved kraftig varme og under omrøring ca. 3 min. eller til vandet er dampet væk. Tilsæt eventuel sky fra skinkeschnitzlerne og smag til.

Ved serveringen

Kom de smørstegte gulerødder i et stort, varmt fad. Læg herpå skinkeschnitzlerne og pynt evt. med forårsløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 7750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,4 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: