• Ost
  • Just add some cheese
  • Inspiration og opskrifter med ost
  • Cheese hacks
  • Køb Oste fra Arla her
  • Kend din ost
  • Hvad er emmentaler?

    Hvad er emmentaler?

    Emmentaler er en fast, gul ost, der stammer fra Emmental i Schweiz. Emmental osten laves på komælk og er kendetegnet ved sine store huller og stærke nøddeagtige smag.

    De store huller i Emmentaler-oste er nærmest ikoniske for oste og er et markant særkende. De er valnøddestore med en diameter på mellem 2 og 4 centimeter.

    Emmentaler er en fast, gul ost der stammer fra Emmental i Kanton Bern i Schweiz og fremstilles af komælk og er medium-hård. Smagen er pikant og nøddeagtig uden at være direkte stærk. Emmentalerost modnes 2-14 måneder og har mindst 45 procent fedtindhold. Den er møllestensformet med store huller og vejer omkring 65-110 kg.

    Navnet Emmentaler er ikke beskyttet, hvorfor der i dag produceres oste af emmentalertypen i næsten alle osteproducerende lande. Oprindelsen er ikke helt klar, men osten er blevet produceret i flere århundreder.

    Ostetype:

    Emmentaler er en fast, gul ost lavet af komælk

    Karakteristika:

    Osten er kendetegnet ved sine store, fremtrædende huller, der giver den et markant udseende.

    Smag:

    Emmental er aromastisk og med smag af nøddekerne.

    Hvorfor er der huller i ost?

    Læs mere om ost her.