Hvad er gorgonzola?

Hvad er gorgonzola?

Selvom Gorgonzola opstod på grund af en fejl, er osten utrolig populær. Som én af verdens ældste oste, kan den bruges i et utal af madretter.

Gorgonzola er én af verdens ældste blåskimmeloste og bliver hovedsageligt fremstillet i regionen Piedmont og Lombardiet i Norditalien. På grund af dens milde smag og bløde konsistens er den én af verdens mest lettilgængelige blåskimmeloste.

Osten er udelukkende fremstillet af komælk fra køerne i Piedmont og Lombardiet. Mælken afskummes ikke, men pasteuriseres normalt. Den pasteuriserede mælk hældes i ostekarrene ved en temperatur på 30 grader, hvori der tilføres osteløbe, mælkesyrebakterier og pencillinsporer. Efter ostemassen er placeret i forme, saltes den og herefter startes modningen.

Ostetype

Blåskimmel ost

Karakteristika

Cremet og egner sig til godt madretter som pasta og pizza. Osten har en smuldrende og blød tekstur og en blåmarmorering af blåskimlen, der breder sig i den løse struktur.

Smag

Nøddeagtig aroma og en kraftfuld og jordagtig smag. Smagen varierer fra mild til skarp afhængigt af hvor længe den har lagret. Den kan smeltes i en risotto eller serveres sammen med polenta. Den bruges ofte som topping på pizza eller i salater.

Oste, der minder om

Castello Creamy Blue