Beef Wellington

2 timer
Arbejdstid: 1 time
Beef Wellington

Beef Wellington er en ægte britisk klassiker, som ofte dukker op på bordet ved højtider og andre særlige anledninger. Retten består af mør oksemørbrad, der bliver pakket ind i en svampeblanding (den såkaldte duxelles), serranoskinke og butterdej. Når den bages, får du en virkelig god kombination af saftigt kød, intens svampesmag og den gyldne, sprøde butterdej, som gør Beef Wellington så elsket. Og - det bedste er, at den kan forberedes i god tid, så du slipper for stress i køkkenet.

NYHED! Bestil ingredienserne hos Nemlig

Som noget nyt tester vi muligheden for at sende ingredienserne fra vores opskrifter til Nemlig. Klik på knappen nedenfor for at fortsætte.

Åben indkøbslisten

Ingredienser

1 Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
10 g Smør
25 g Smør
500 g Champignoner i mindre stykker
3 Finthakkede skalotteløg
1 spsk Timianblade
6 skiver Serrano skinke
2 spsk Dijonsennep
2 plader Butterdej (ca. 24x40 cm)
2 Æggeblommer

Sådan gør du

  • Afpuds mørbraden og skær enden og mørbradhovedet af, så du har et ensartet stykke kød (ca. 30 cm). Drys med salt og peber. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Brun mørbraden hele vejen rundt - ca. 4 min. i alt. Tag den af varmen og tør panden af.
  • Lad smørret smelte i sauterpanden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampe, løg og timian i ca. 10 min. - til det er stegt tørt. Lad det køle af.
  • Læg skinkeskiverne tæt ved siden af hinanden på et stykke plastfilm og fordel svampeblandingen på skinken.
  • Pensl mørbraden med sennep og læg den midt på svampene. Rul skinke og svampe stramt omkring mørbraden - luk pakken godt sammen og lad mørbraden hvile i køleskabet i ca. ½ time.
  • Sæt en plade til opvarmning i ovnen.
  • Rul imens det ene stykke butterdej ud på et stykke bagepapir. Tag mørbraden ud af filmen og læg den forsigtigt på midten af dejen.
  • Pensl dejen omkring mørbraden med æg og luk pakken godt sammen om kødet. Stil Beef Wellingtonen med lukningen nedaf.
  • Udstik 20-25 forskellige størrelse huller (eller lav et andet mønster) i det andet stykke butterdej.
  • Pensl mørbradpakken med æg, og placer det udstukne stykke butterdej herpå. Pensl igen med æg.
  • Træk bagepapiret med Beef Wellington over på den varme plade og bag den midt i ovnen i ca. 35 min. ved 200° - varmluft.
  • Skær pæne brede stykker af Beef Wellington og server dem straks.

Tips til opskriften

Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.

Du kan gøre Beef Wellington klar dagen før. Gør stegen helt klar - og sæt den direkte fra køleskab i den varme ovn. Beregn 5-10 min. længere bagetid. Tilføj evt. lidt trøffelpuré eller olie til svampene, for at gøre det ekstra lækkert.

Næringsindhold, pr 100 g

Energiindhold:

589 kJ / 141 kcal

Energifordeling

Energi pr 100 g
Fiber: 0,7 g
Protein: 14,5 g
Fedt: 7,7 g
Kulhydrat: 3,4 g
Nyhed!

Mad med mere grønt

Få inspiration til en grønnere og mere farverig hverdag.

Vi har udviklet en ny kogebog MAD MED MERE GRØNT som giver dig masser af inspiration til grønne farverige retter, der gør det nemt at spise både varieret og smagfuldt hver dag.

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/beef-wellington/