Beef Wellington
Beef Wellington er en ægte britisk klassiker, som ofte dukker op på bordet ved højtider og andre særlige anledninger. Retten består af mør oksemørbrad, der bliver pakket ind i en svampeblanding (den såkaldte duxelles), serranoskinke og butterdej. Når den bages, får du en virkelig god kombination af saftigt kød, intens svampesmag og den gyldne, sprøde butterdej, som gør Beef Wellington så elsket. Og - det bedste er, at den kan forberedes i god tid, så du slipper for stress i køkkenet.
Ingredienser
|
1
Oksemørbrad (ca. 1½ kg)
|
|
|---|---|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
10 g
Smør
|
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
500 g
Champignoner i mindre stykker
|
|
|
3
Finthakkede skalotteløg
|
|
|
1 spsk
Timianblade
|
|
6 skiver
Serrano skinke
|
|
|---|---|
|
2 spsk
Dijonsennep
|
|
2 plader
Butterdej (ca. 24x40 cm)
|
|
|---|---|
|
2
Æggeblommer
|
Sådan gør du
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Du kan gøre Beef Wellington klar dagen før. Gør stegen helt klar - og sæt den direkte fra køleskab i den varme ovn. Beregn 5-10 min. længere bagetid. Tilføj evt. lidt trøffelpuré eller olie til svampene, for at gøre det ekstra lækkert.
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
589 kJ / 141 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,7 g |
| Protein: | 14,5 g |
| Fedt: | 7,7 g |
| Kulhydrat: | 3,4 g |