Broccolisalat med hytteost og mandler

20 min
Broccolisalat med hytteost og mandler

En skøn broccolisalat, der er inspireret af den traditionelle broccolisalat. Broccolisalaten er fyldt med gode sager, mandler, græskarkerner, blåbær, granatæblekerner og hytteost. Det kan man da kalde super food.

Ingredienser

1 Broccoli (ca. 400 g)
2 spsk Citronsaft
1½ tsk Flagesalt
Friskkværnet peber
300 g Hytteost
1 Finthakket rødløg

Topping

125 g Blåbær
100 g Granatæblekerner
50 g Grofthakkede saltede mandler
3 spsk Græskarkerner

Sådan gør du

  • Del broccolien i små buketter og skær stilken i tynde strimler.
  • Kom stilkene i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt broccolibuketterne, hæld evt. mere kogende vand over, så det dækker buketterne og lad dem trække i ca. 1 min.
  • Hæld vandet fra, brus kålen over med koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.
  • Kom broccolien i en skål og vend den med citronsaft, salt og peber.
  • Tilsæt hytteost og løg og vend rundt.
  • Top med blåbær, granatæblekerner, mandler og græskarkerner.

Spis salaten umiddelbart efter at den er lavet, ellers vil den stå og blive vandet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3889 kJ / 930 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 29,9 % 6 g
Kulhydrat: 24,4 % 4,9 g
Fedt: 45,7 % 4,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat-med-hytteost-og-mandler/