Broccolisalat med hytteost og mandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

45 min

Det kan man da kalde super food. En vegetarisk broccolisalat, inspireret af den traditionelle broccolisalat. Her med både mandler, græskarkerner, blåbær og granatæblekerner. Og med dressing af hytteost.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Mandler med røget paprika

  • 1 dl kogende vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 25 g grofthakkede mandler
  • ½ tsk olivenolie
  • ¼ tsk røget paprika, fx chipotle
  • 800 g broccoli i små buketter
  • 1½ liter kogende vand

Hytteostdressing

  • 1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
  • 100 g granatæblekerner
  • 100 g blåbær
  • 1 spsk græskarkerner

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Mandler med røget paprika

Bland mandler og salt sammen med det kogende vand i en skål. Lad mandlerne stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Hæld vandet fra mandlerne og læg dem på en plade med bagepapir. Bland godt med olie og paprika. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, mens de bager.

Kom broccolien i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække i ca. 1 min. Hæld vandet fra, brus kålen over med koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.

Hytteostdressing

Vend hytteosten sammen med honning, eddike og salt. Smag til.

Vend hytteostdressingen sammen med broccolibuketter, løg og granatæblekerner (gem lidt til pynt). Kom broccolien i et fad og pynt med granatæblekerner, blåbær, græskarkerner og mandler med røget paprika.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Du kan pynte broccolisalaten med stegt parmaskinke eller (kalkun)bacon.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4720 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,2 g
  • Protein: 39 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag