Broccolisalat med hytteost og mandler

Broccolisalat med hytteost og mandler

45 min
En skøn broccolisalat, der er inspireret af den traditionelle broccolisalat. Broccolisalaten er fyldt med gode sager, mandler, græskarkerner, blåbær, granatæblekerner og hytteost. Det kan man da kalde super food.
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat-med-hytteost-og-mandler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

  • Del broccolien i små buketter og skær stilken i tynde strimler.
  • Kom stilkene i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt broccolibuketterne, hæld evt. mere kogende vand over, så det dækker buketterne og lad dem trække i ca. 1 min.
  • Hæld vandet fra, brus kålen over med koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.
Hytteostdressing
  • Vend hytteosten sammen med honning, eddike og salt. Smag til.
  • Kom broccoli og løg i en skål og vend det sammen med hytteostdressingen.
  • Tilsæt blåbær, granatæblekerner, mandler og græskarkerner.
  • Vend let rundt og server broccolisalaten.

Bland mandler og salt sammen med det kogende vand i en skål. Lad mandlerne stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Hæld vandet fra mandlerne og læg dem på en plade med bagepapir. Bland godt med olie og paprika. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, mens de bager.

Energiindhold for hele retten:

3783 kJ / 904 kcal

Næringsindhold pr. 100g

353 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,1 g
Protein: 31 % 6,4 g
Kulhydrat: 22 % 4,6 g
Fedt: 47 % 4,5 g

Ingredienser

1 Broccoli (ca. 400 g)
Hytteostdressing
250 g Hytteost
1 tsk Flydende honning
2 tsk Æblecidereddike
½ tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg
125 g Blåbær
100 g Granatæblekerner
50 g Saltede mandler
3 spsk Græskarkerner