Broccolisalat med hytteost og mandler

Broccolisalat med hytteost og mandler

45 min
Det kan man da kalde super food. En vegetarisk broccolisalat, inspireret af den traditionelle broccolisalat. Her med både mandler, græskarkerner, blåbær og granatæblekerner. Og med dressing af hytteost.
https://www.arla.dk/opskrifter/broccolisalat-med-hytteost-og-mandler/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Mandler med røget paprika
  • Bland mandler og salt sammen med det kogende vand i en skål. Lad mandlerne stå på køkkenbordet i ca. 15 min. Hæld vandet fra mandlerne og læg dem på en plade med bagepapir. Bland godt med olie og paprika. Bag mandlerne midt i ovnen - vend i dem et par gange, mens de bager.
  • Kom broccolien i en skål, hæld kogende vand over og lad den trække i ca. 1 min. Hæld vandet fra, brus kålen over med koldt vand og lad den dryppe af i en sigte.
Hytteostdressing
  • Vend hytteosten sammen med honning, eddike og salt. Smag til.
  • Vend hytteostdressingen sammen med broccolibuketter, løg og granatæblekerner (gem lidt til pynt). Kom broccolien i et fad og pynt med granatæblekerner, blåbær, græskarkerner og mandler med røget paprika.

Du kan pynte broccolisalaten med stegt parmaskinke eller (kalkun)bacon.

Energiindhold for hele retten:

4186 kJ / 1000 kcal

Næringsindhold pr. 100g

127 kJ / 30 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 42,8 % 3,2 g
Kulhydrat: 27,1 % 2 g
Fedt: 30,1 % 1 g
Relateret video
Sådan laver du Broccolisalat med hytteost og mandler

Det kan man da kalde super food. En vegetarisk broccolisalat, inspireret af den traditionelle broccolisalat. Her med både mandler, græskarkerner, blåbær og granatæblekerner. Og med dressing af hytteost.

Ingredienser

Mandler med røget paprika
1 dl Kogende vand
1½ tsk Groft salt
25 g Grofthakkede mandler
½ tsk Olivenolie
¼ tsk Røget paprika , fx chipotle
800 g Broccoli i små buketter
1½ liter Kogende vand
Hytteostdressing
500 g Hytteost
2 tsk Flydende honning
4 tsk Æblecidereddike
1 tsk Groft salt
1 Finthakket rødløg (ca. 100 g)
100 g Granatæblekerner
100 g Blåbær
1 spsk Græskarkerner