Grøntsagstærte med spinat og kartofler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

45 min

Grøntsagstærte med nye kartofler, gulerødder, blomkål og spinat. Denne grøntsagstærte kan varieres i det uendelige - og er en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 pakke grov usødet tærtedej (ca. 35 cm i diameter)
  • 2 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g faste kartofler i tern
  • 3 gulerødder i tern (ca. 150 g)
  • 150 g blomkål i små buketter
  • 2 porrer i ringe (ca. 150 g)
  • 100 g skyllede spinatblade
  • 25 g skyllede spinatblade i strimler

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tryk tærtedejen let ud i en tærteform med løs bund (ca. 26 cm i diameter). Prik i tærtedejen med en gaffel og forbag bunden nederst i ovnen.

Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde. Kog kartofler, gulerødder og blomkål i ca. 2 min. Tilsæt porrer og spinat og giv grøntsagerne et hurtigt opkog - til spinaten er faldet sammen. Hæld grøntsagerne i et dørslag, brus over med koldt vand og lad dem dryppe godt af.

Pisk fraiche, æg, timian, salt og peber let sammen. Fordel grøntsagerne på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over. Bag tærten nederst i ovnen. Lad tærten hvile tildækket i ca. 15 min.

Læg spinat midt på tærten og server med fraiche og brød til.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Du kan lave din egen grove tærtedej af: 100 g koldt smør, 125 g hvedemel, 50 g groft speltmel eller rugmel, ½ tsk groft salt og 1½ spsk vand.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,6 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 42 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag