Indisk dhal med mynte-raita

Indisk dhal med mynte-raita

60+ min
Fryseegnet
Mhmm... Indisk dhal. Dhal, dah, daal eller dal er en central ret i det indiske køkken, og kendes også i det pakistanske køkken. Dhal er for det meste tilberedt af bælgfrugter, særligt linser, men ses også tilberedt med kikærter eller bønner. Dhal er en dejligt lunende ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Server dhal med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander - så bliver det ikke bedre.

Sådan gør du

Dhal
  • Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits løg, hvidløg, ingefær og chili ved svag varme i ca. 4 min.
  • Tilsæt karry, spidskommen og koriander og svits i ca. 1 min.
  • Tilsæt gulerødder, linser, bouillon, hakkede tomater, cherrytomater, æble og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til dhalen har en passende konsistens – rør af og til. Smag til.
Mynte-raita
  • Bland yoghurt, agurk, mynte og salt og smag raitaen til.
  • Server den varme dhal med raita, naanbrød og friske mynte- og korianderblade.

Lav evt. dobbelt portion af dhalen og frys den, så har du nem mad en anden dag.

Energiindhold for hele retten:

5996 kJ / 1433 kcal

Næringsindhold pr. 100g

212 kJ / 51 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 14,6 % 1,8 g
Kulhydrat: 63,8 % 8 g
Fedt: 21,6 % 1,2 g
Mere inspiration

Server et nybagt naanbrød til dhalen, det er så lækkert.

Naanbrød
20 min
Naanbrød
(51)
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Dhal
Smør
15 g
Grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2
Små knuste fed hvidløg
4
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Karry
2 spsk
Stødt spidskommen
1 spsk
Stødt koriander
2 tsk
Gulerødder i tern (ca. 300 g)
4
Tørrede røde linser - skyllede og afdryppede (ca. 3 dl)
250 g
Grøntsagsbouillon
6 dl
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Cherrytomater i halve
250 g
Æble i tern (ca. 125 g)
1
Groft salt
1½ tsk
Mynte-raita
Græsk yoghurt
2 dl
Agurk i små tern (ca. 150 g)
½
Hakket friske mynteblade
2 spsk
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Naanbrød
250 g
Frisk koriander og mynte