Indisk dhal med mynte-raita

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(49 vurderinger)

60+ min

Mhmm... En dejligt lunende indisk ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Server dhal med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander - så bliver det ikke bedre.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 250 g røde linser (ca. 3 dl)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 æble i tern (ca. 125 g)
  • 1½ tsk groft salt

Mynte-raita

Tilbehør

  • 250 g naanbrød
  • friske korianderblade og mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, ingefær og chili ved svag varme i ca. 4 min. Tilsæt karry, spidskommen og koriander og svits i ca. 1 min. Vend gulerødder i og svits i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme. Skyl linserne godt i flere hold koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomater, cherrytomater, æble og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til dhalen har en passende konsistens – rør af og til. Smag til.

Mynte-raita

Bland yoghurt, agurk, mynte og salt og smag raitaen til.

Server den varme dhal med raita, naanbrød og friske mynte- og korianderblade.

Frysetip

Tip: Lav evt. dobbelt portion af dhalen og frys den, så har du nem mad en anden dag.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag