Indisk dhal med mynte-raita

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(44 vurderinger)

60+ min

Mhmm... En dejligt lunende indisk ret med en masse smagsgivende krydderier og grøntsager. Server dhal med en frisk mynte-raita, groft naanbrød og koriander - så bliver det ikke bedre.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
  • 4 små knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 4 gulerødder i tern (ca. 300 g)
  • 250 g røde linser (ca. 3 dl)
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
  • 250 g cherrytomater i halve
  • 1 æble i tern (ca. 125 g)
  • 1½ tsk groft salt

Mynte-raita

Tilbehør

  • 250 g groft naanbrød
  • friske korianderblade og mynteblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, ingefær og chili ved svag varme i ca. 4 min. Tilsæt karry, spidskommen og koriander og svits i ca. 1 min. Vend gulerødder i og svits i yderligere ca. 2 min. ved jævn varme. Skyl linserne godt i flere hold koldt vand og lad dem dryppe af i en sigte. Tilsæt linser, bouillon, hakkede tomater, cherrytomater, æble og salt og lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til dhalen har en passende konsistens – rør af og til. Smag til.

Mynte-raita

Bland yoghurt, agurk, mynte og salt og smag raitaen til.

Server den varme dhal med raita, naanbrød og friske mynte- og korianderblade.

Frysetip

Tip: Lav evt. dobbelt portion af dhalen og frys den, så har du nem mad en anden dag.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 9940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 64,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 23 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag