Kartoffelgratin

1 time 20 min
Arbejdstid: 20 min
Kartoffelgratin

Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler tilberedt med mornaysauce/ostesauce i stedet for fløde. Vil du variere din kartoffelgratin, kan du blande kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt. Kartoffelgratin kan også tilsættes skinke i tern eller sprødstegt bacon - og serveres med en salat ved siden af. Så er kartoffelgratinen blevet forvandlet fra tilbehør til en hovedmåltid.

Ingredienser

1 kg Store kartofler
2 Grofthakkede løg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
½ liter Let mornaysauce

Sådan gør du

Kartoffelgratin

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver.
  • Skyl dem godt og tør dem i et klæde.
  • Læg kartoffelskiverne lagvis med løg og krydderier i et smurt ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm).
  • Hæld saucen over og bag kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 200°.

Server kartoffelgratinen til fx stegte koteletter, karbonader eller røget skinke - og en dejlig blandet salat.

Tilsæt chili og/eller krydderurter til kartoffelgratinen, hvis du ønsker en anden smag og udseende.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5223 kJ / 1248 kcal

Næringsindhold pr. 100g

314 kJ / 75 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 15,4 % 2,8 g
Kulhydrat: 69,6 % 12,8 g
Fedt: 15 % 1,3 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelgratin/