Kalkunguide

Guider

Kalkun er kendt som et problembarn, da brystkødet er svært at tilberede til perfektion. Det er sjældent, at vi helsteger kalkuner i Danmark, og vi har ikke en stor tradition for at spise kalkun.

Kalkun bliver lækkert og smagfuldt, når den helsteges, da skindet, ligesom ved kylling, virker beskyttende og holder kødsaften inde i kødet. Derudover kan det anbefales at fylde kalkunen med en krydret farsblanding, som kan bidrage med ekstra smag og saft.

Generelt er kødet på kalkunen særdeles fedtfattigt og har en mild smag. Derfor er det vigtigt at krydre kødet godt for at give den bedste spiseoplevelse. Strukturen i kødet er mere grov end i kylling, hvilket er naturligt, når fuglen er så meget større.

Kalkuner slagtes typisk i en alder af 17-20 uger. På dette tidspunkt vejer en hanfugl ca. 19 kg inden slagtning. De store dyr bruges til produktion af udskæringer fx bryst og lår. De kalkuner vi bruger til helstegning kaldes også minikalkuner.