Majroe

Majroe kaldes også haveroe, bortfelderroe, hvidroe og dværgturnips. De mest almindelige sorter af majroen er hvide med violette farver. Der findes desuden sorte og mørkegrå typer.

Udseende

Formen kan variere fra de flade og runde til aflange pælerødder. Majroen er bedst, når diameteren er på ca. en 5-krones størrelse, 50-80 g. Bliver majroen for stor går det udover smagens kvalitet.

Smag

Den har saftigt kød med en fin, mild og sprød kålsmag

Oprindelse

Majroen er ved at finde vej til de danske spiseborde, men har i lang tid været undervejs: den stammer fra de vilde kålarter og var allerede kendt i antikkens Grækenland. Majroen er nem at dyrke og relativ uafhængig af vejrforhold. Den bliver derfor dyrket og spist i stort set hele verden.

Anvendelse

Majroen kan skæres i skiver, rives til en lækker råkostsalat eller dampes og spises som tilbehør. Den er især velegnet til retter med fedt kød som fx and, lam eller glaseret til skinke. Majroen skal koges i lidt længere tid end fx gulerødder, dog ikke så længe, at den mister sin sprødhed. Majroen har et stort indhold af vand og skal derfor spises kort tid efter optagningen. Den kan dog opbevares koldt et par dage uden af blive blød.

Kilder

Karolines Køkken