Påskekage
&format=webp)
Her får du opskriften på en virkelig nem og dejlig påskekage. Påskekagen består af saftige bunde af gulerodskage med varme krydderier og valnødder, som lægges sammen og pyntes med en blød flødeostecreme. Ostecremen er smagt til med citronskal, som giver en skøn friskhed til kagen. Til sidst pyntes kagen med små påskeæg - og så har du en smuk påskekage, der med sikkerhed vil imponere dine gæster. Og det bedste er, at påskekagen kan laves i god tid - den kan opbevares tildækket i køleskabet i op til 5 dage🥕
Ingredienser
Gulerodskage
3
Æg
|
|
---|---|
200 g
Brun farin
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
2 tsk
Stødt kanel
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
300 g
Fintrevne gulerødder
|
|
100 g
Hakkede valnøddekerner
|
|
100 g
Smeltet smør
|
Flødeostecreme
200 g
Flormelis
|
|
---|---|
150 g
Stuetempereret smør
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
300 g
Stuetempereret flødeost naturel
|
Sådan gør du
Gulerodskage
Flødeostecreme
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Påskekagen kan opbevares tildækket i køleskab i ca. 5 dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24487 kJ / 5852 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1418 kJ / 339 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 4,8 % | 4 g |
Fedt: | 54,8 % | 21 g |
Kulhydrat: | 40,4 % | 33,7 g |
Påskekagen består af saftige bunde af gulerodskage med varme krydderier og valnødder, som lægges sammen og pyntes med en blød flødeostecreme.
