Rabarberkoldskål med lakrids
60+ min

Rabarberkoldskål med lakrids

Skøn sommerdessert med et strejf af lakrids som får et syrligt modspil fra rabarber.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberkoldskål med lakrids

Skøn sommerdessert med et strejf af lakrids som får et syrligt modspil fra rabarber.

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber i mindre stykker
  • ½ dl vand
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 1 spsk knust engelsk lakrids

Sukkerbrødsstænger

  • 8 skiver toastbrød
  • 2 spsk rørsukker

Pynt

  • knust engelsk lakrids

Fremgangsmåde:

Rabarberkompot

Kom rabarber, vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog rabarberne ved kraftig varme i ca. 4 min. Hæld rabarberkompotten i en sigte over en skål og lad den dryppe godt af - gem saften til koldskålen (ca. 3½ dl). Rør lakridsen i rabarberkompotten og stil den tildækket i køleskabet.

Rør imens kærnemælk, ylette og sukker sammen. Vend rabarbersaften heri og stil koldskålen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Sukkerbrødsstænger

Skær skorperne af toastbrødene og rist brødskiverne på en brødrister. Skær hver skive i 5 stænger og læg dem tæt på et stykke alufolie på en bageplade. Drys med sukker og grill sukkerbrødsstængerne øverst i ovnen.

Anret rabarberkoldskålen i dybe tallerkener. Kom lidt kompot ved og drys med knust lakrids. Server sukkerbrødsstængerne til og resten af kompotten ved siden af.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 11 %
Print