Rabarberkoldskål med lakrids

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

60+ min

Skøn sommerdessert med et strejf af lakrids som får et syrligt modspil fra rabarber.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 500 g rabarber i mindre stykker
  • ½ dl vand
  • 175 g rørsukker (ca. 2 dl)
  • 1 spsk knust engelsk lakrids

Sukkerbrødsstænger

  • 8 skiver toastbrød
  • 2 spsk rørsukker

Pynt

  • knust engelsk lakrids

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Kom rabarber, vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Kog rabarberne ved kraftig varme i ca. 4 min. Hæld rabarberkompotten i en sigte over en skål og lad den dryppe godt af - gem saften til koldskålen (ca. 3½ dl). Rør lakridsen i rabarberkompotten og stil den tildækket i køleskabet.

Rør imens kærnemælk, ylette og sukker sammen. Vend rabarbersaften heri og stil koldskålen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Sukkerbrødsstænger

Skær skorperne af toastbrødene og rist brødskiverne på en brødrister. Skær hver skive i 5 stænger og læg dem tæt på et stykke alufolie på en bageplade. Drys med sukker og grill sukkerbrødsstængerne øverst i ovnen.

Anret rabarberkoldskålen i dybe tallerkener. Kom lidt kompot ved og drys med knust lakrids. Server sukkerbrødsstængerne til og resten af kompotten ved siden af.

Grill

Ca. 1½ min.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8420 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,7 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 71 %
  • Fedt: 11 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: