Safranruder - Opskrifter - Arla

Safranruder

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

60+ min

En rigtig nem opskrift. Dejen hældes blot ud på bagepladen, bag - og nyd!

Ingredienser

2 stykker pr. person

Opskriften gælder for 12 personer

Fyld

  • 150 g revet ren, rå marcipan
  • 75 g blødt smør
  • 1 dl mandelsplitter

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt kvark og salt. Bland safran, kardemomme, sukker og mel og rør blandingen i væsken. Slå dejen sammen til den føles smidig. Lad dejen hæve tildækket i ca. 15 min. Læg et stykke bagepapir i en bradepande og bred dejen ud på bagepapiret til den måler (ca. 25 x 35 cm).

Fyld

Rør marcipan og smør sammen og smør blandingen ud på dejen. Drys med mandelsplitter og lad kagen hæve tildækket i ca. ½ time. Bag kagen midt i ovnen og lad kagen køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 18460 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Bordeaux, Frankrig

Hvid dessertvin fra Bordeaux vil være rigtig god her, fx en sauternes eller monbassillac Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til marcipan