Små vandbakkelser med knækglasur

1 time
Fryseegnet
Små vandbakkelser med knækglasur

Små vandbakkelser med knækglasur er en opskrift som giver en rigtig lækker dessert, som er god til både fest og hverdag. Glæd dig til at sætte tænderne i dem.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-vandbakkelser-med-knakglasur/

Ingredienser

1 portion
32 stk.

Vandbakkelser - 32 stk.

1 dl Vand
50 g Smør
1 tsk Sukker
5 spsk Hvedemel
2 Æg evt. pasteuriserede (ca. 1 dl)

Knækglasur

125 g Sukker (ca. 1½ dl)
½ dl Vand
1½ tsk Ufarvet lagereddike
¼ liter Piskefløde
1 tsk Sukker
1 spsk Whiskylikør, fx drambu

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200°.

Vandbakkelser

  • Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Pisk æggene sammen og rør, lidt efter lidt, ¾ dl i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 32 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist. Læg bagepapir under risten.

Knækglasur

  • Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul - rør af og til. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - i glasur - og igen i koldt vand. Glasuren skal "knække". Dyp en ske i knækglasuren og træk hurtigt tynde striber hen over vandbakkelserne. Gem "glasurperlerne" der ligger på bagepapiret.

Ved serveringen

  • Bland fløde og sukker og pisk det til et let skum. Tilsæt likør og smag til. Flæk vandbakkelserne og fyld hver med ca. 2 tsk flødeskum. Anret 4 vandbakkelser på hver tallerken og pynt med "glasurperlerne". Server straks.

Tip

  • Vandbakkelserne kan i stedet pyntes med smeltet mørk chokolade.

Drikkevarer

  • Kølig muscat vin doux naturel fra Sydfrankrig.
Bedømmelse
1
2
3
4
5

Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8740 kJ / 2089 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1159 kJ / 277 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 4,3 % 2,9 g
Kulhydrat: 34,7 % 23,6 g
Fedt: 59,9 % 18,8 g
Alkohol: 1,1 %

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.