Små vandbakkelser med knækglasur
1 time
Fryseegnet
&format=webp)
Små vandbakkelser med knækglasur er en opskrift som giver en rigtig lækker dessert, som er god til både fest og hverdag. Glæd dig til at sætte tænderne i dem.

Ingredienser
1 portion
Vandbakkelser - 32 stk.
1 dl Vand | |
---|---|
50 g Smør | |
1 tsk Sukker | |
5 spsk Hvedemel | |
2 Æg evt. pasteuriserede (ca. 1 dl) |
Knækglasur
125 g Sukker (ca. 1½ dl) | |
---|---|
½ dl Vand | |
1½ tsk Ufarvet lagereddike |
¼ liter Piskefløde | |
---|---|
1 tsk Sukker | |
1 spsk Whiskylikør, fx drambu |
Pynt
Citronmelisseblade |
---|
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 20 min. ved 200°.
Vandbakkelser
Knækglasur
Ved serveringen
Tip
Drikkevarer
Bedømmelse
Vandbakkelserne kan fryses inden bagning. Bag de rå, frosne vandbakkelser som anvist i opskriften.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8740 kJ / 2089 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1159 kJ / 277 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,2 g |
Protein: | 4,3 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 34,7 % | 23,6 g |
Fedt: | 59,9 % | 18,8 g |
Alkohol: | 1,1 % |