Koldskål

Ingen sommer uden koldskål. Den friske, let syrlige smag af kærnemælk, tykmælk og et strejf af vanilje er smagen af sommer for de fleste

Koldskålens historie

Færdiglavet koldskål, som vi kender det i dag, kommer fra Danmark, men selve ordet koldskål stammer fra det nedertyske "koldeschâl".

Kærnemælkskoldskål opstod i takt med, at produktionen af kærnemælk for alvor kom i gang i slutningen af det 19. århundrede. I den første udgave af Frøken Jensens kogebog fra 1901 var der to versioner af koldskål, mens der i samme kogebog fra 1941 var 6 versioner! Især københavnerne tog hurtigt kærnemælken til sig, og omkring 1920'erne dukkede der retter som kærnemælksvælling, kærnemælkssuppe og koldskål med kærnemælk op i tidens opskriftsbøger.

Hvordan laves koldskål?

Hvordan bruges produktet?

Der findes et utal af spændende koldskål opskrifter, du kan lade dig inspirere af til alle sommerens lette måltider og desserter. Skab nye koldskålssmage ved at blænde bær, citron eller hvad du har lyst til med koldskålen. Koldskål kan også fryses og bruges til koldskålsisOg hvis du ikke er til hjemmelavet koldskål, findes der masser af spiseklare varianter at vælge mellem.

Lær meget mere om koldskål her