Kefir er et fermenteret mælkeprodukt, der oprindeligt stammer fra Kaukasus-bjergene og menes at være konsumeret der i årtusinder. Farven er gul-hvid, det har en tyk og elastisk tekstur, en perlende frist og let syrlig smag.
Ved at anvende kefirkulturer udvikles en kompleks, syrlig smag, der giver mælkens naturlige høje fedtindhold et smagsmæssigt modspil til kefirens fyldige konsistens. Under fermenteringen får kefir en perlende fornemmelse, der har givet den tilnavnet ’Mælkens Champagne’.
Hvordan laves kefir?
Traditionelt laves kefir ved at pode pasteuriseret mælk med kefirkorn. Disse korn indeholder blandt andet en blanding af mælkesyrebakterier, laktose-fermenterende gær og eddikesyrebakterier, som sætter gang i en fermentering. Efter fermenteringen blev produktet drænet, så man fik en flydende drik og de tilbageværende kefirkorn, som så kunne genbruges.
Vores kefir produceres med en mere moderne proces, hvor kommercielle kefir-syrningskulturer tilsættes den pasteuriserede mælk og efterfølgende fermenterer mælken. Fermenteringen får mælken til at tykne, så kefiren får den tykke og elastiske struktur. Desuden dannes der under fermenteringen små bobler med kuldioxid, som giver den perlende fornemmelse i munden.
Kefir fra Arla
Arla's kefir varianter kan drikkes som de er eller nydes med havregryn, mysli og friske bær.
Kefir fra Arla Cultura® laktosefri kefir - perfekt til hverdagen
Arla Cultura® tilbyder en række forskellige friske, laktosefri kefirprodukter, der kan nydes på morgenbordet. Kefir fra Cultura® fås både natural og med blåbærsmag og kan nydes som de er eller med havregryn, mysli eller friske bær. Prøv også vores kefir med vaniljesmag, der er et oplagt alternativ til koldskål.
Unikke smagsoplevelser med Arla Unika årstidskefir og kefirfløde
Arla Unika er vores serie af ost, smør og friskvarer udviklet til, testet og blåstemplet af en række af de bedste restauranter. Med serien ønsker vi at skabe sublime smagsoplevelser og derigennem løfte mejeri til nye højder.
Arla Unika tilbyder en fyldig og syrlig kefir lavet på årstidsmælk med et naturligt højere fedtindhold, der passer perfekt til bagning og kolde saucer - eller til at nyde som den er.
Unika har også udviklet en frisk og fyldig kefirfløde, der kombinerer den velkendte smag og tekstur fra creme fraiche og fløde. Brug den til is og mousser eller pisk den let til bløde toppe.