Grydestegt gråand og jordskokcreme

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(7 vurderinger)

60+ min

Sprød og saftig vinteranretning.

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 gråænder (ca. 800 g)
  • 1 dl små kviste af kruspersille
  • 10 g smør

Blommechutney

  • 6 blommer
  • 1 tsk olivenolie
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 1 spsk grofthakkede friske timianblade
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukker

Jordskokcreme

Tilbehør

  • 1 kg kogte kartofler
  • 400 g dampede haricots verts

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl, rens og tør gråænderne. Fyld dem med persille og krydr dem med en blanding af 2 tsk groft salt og friskkværnet peber. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde og brun ænderne - én ad gangen ca. 3 min. på alle sider. Læg ænderne i gryden og lad dem stege ved svag varme og under låg i ca. 45 min. - vend dem af og til. Tag dem op og hold dem varme. Gem skyen.

Blommechutney

Bag imens blommerne i et ovnfast fad midt i ovnen. Lad olien blive varm i en sauterpande og sauter løgene i ca. 3 min. Tilsæt timian, sukker og balsamico. Tag stenene ud af blommerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i panden sammen med løgene og lad chutneyen sautere ved svag varme i ca. 4 min. Tilsæt ½ tsk groft salt og friskkværnet peber og smag til.

Jordskokcreme

Kog jordskokkerne i letsaltet vand i ca. 15 min. - eller til de er møre. Hæld jordskokkerne til afdrypning og bring imens fløden i kog i gryden. Blend jordskokker, timian og fløde med en stavblender. Tilsæt ca. 2 spsk stegesky, ½ tsk groft salt og friskkværnet peber. Smag til.

Ved serveringen

Del ænderne i mindre stykker og anret dem på et fad sammen med bønnerne. Server straks sammen med jordskokcreme, blommechutney og kartofler.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 150°.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 13180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 39,8 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 39 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Grenache, syrah, cinsault, carignan m.fl. Rhône, Frankrig

Rødvin med fylde og sødme, fx en chateauneuf-du-pape Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til gråand