Honningmelon

Honningmelon
Et bådformet tyk skive honningmelon omsvøbt med parmaskinke er en klassisk måde at servere honningmelon på. Det er nem sommermad på terrassen. Brug også honningmelon som frisk frugt til isdesserter og chokoladekager, i frugtsalater og i smoothies.

Honningmeloner er ovale i faconen og har gult, glat skind. Frugtkødet er hvidt med et lysegrønt skær, og i et hulrum i midten af melonen ligger en masse kerner. Frugtkødet er ret fast og er nemt at skrælle og befri for kerner. En mellemstor honningmelon vejer omkring et kilo. Køb de største, for jo større, desto bedre er smagen.

Skyl honningmelonen inden du skærer i den

Fødevarestyrelsen anbefaler, at melonen kommer en tur under vandhanen, hvor du skyller den grundigt, inden du skærer den ud. Derved kan du fjerne de fleste bakterier og virusser, som sidder på ydersiden af frugten. Selvom skrællen normalt ikke spises, kan du risikere at overføre bakterier og virus fra skrællen til frugtkødet eller andre madvarer, som den blandes med, hvis ikke du har rengjort den først. Læs hvad Fødevarestyrelsen skriver

Hvordan anvender man honningmelon i madlavningen?

Server honningmelon som frisk frugt til et mellemmåltid. Smagen er bedst, når melonen har stuetemperatur og ikke serveres direkte fra køleskabet. Melonen kan derfor godt skæres ud og medbringes sammen med madpakken i skole eller på arbejde. Da honningmelon er ret fast i frugtkødet, kan du fx lave kugler med en isske og blande dem i en salat. På grund af honningmelonens milde smag er den god sammen med røgede/spegede ting og fisk og skaldyr. Prøv fx

Hvordan opbevarer man bedst en honningmelon?

En hel honningmelon kan opbevares ved stuetemperatur i nogle dage. Men når der er skåret hul på den, skal den i køleskabet. Pak den ind i husholdningsfilm eller kom stykkerne i en plastpose eller beholder med låg. Holdbarheden er ca. en uge i køleskabet.
Melon, som er befriet for kerner og skræl, kan godt fryses ned, og så sidenhen bruges i smoothies.

Hvorfor hedder det en honningmelon?

Det latinske navn for melon er ”melo”, der på græsk betyder honning. Men honningmelonen har nok fået sit navn, fordi frugtkødet har en svag duft af honning. Den flydende, klistrede væske, som kernerne ligger i, kan også godt minde om flydende honning.

Sæson

Importeres hele året.

Næringsindhold

Læs om næringsindholdet i honningmelon hos Fødevareinstituttet