Vildtsteg med granatæble
60+ min

Vildtsteg med granatæble

Vildtsteg i en moderne version, hvor ribsgelen er byttet ud med granatæble.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vildtsteg med granatæble

Vildtsteg i en moderne version, hvor ribsgelen er byttet ud med granatæble.

Antal portioner
  • 1 kg afpudset hjortefilet eller oksefilet
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Sauce

Pynt

  • 1 granatæble - kernerne heraf
  • ½ dl klippet purløg

Tilbehør

  • 2 kg kogte kartofler
  • 1¼ kg smørstegte grøntsager, fx gulerødder og pastinak

Fremgangsmåde:

Drys kødet med salt og peber - del evt. stegen i 2. Lad smørret blive gyldent i en stor pande og brun kødet godt på alle sider ca. 2 min. i alt. Læg stegen i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 65°. Tag stegen ud og pak den godt ind. Lad den hvile i ca. 10 min.

Sauce

Rør fløde, mel, vildtbouillon, soja og timian sammen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 4 min. Kom vandet i bradepanden og rør det godt sammen til en sky. Hæld skyen gennem en sigte i saucen og bring saucen i kog. Tilsæt peber og smag til.

Skær kødet i skiver og anret dem på et fad. Drys med granatæblekerner og purløg. Server straks sammen med kartofler og grøntsager.

Tip

Vil du have stegen mere gennemstegt, så skal du lade temperaturen stige til 70° inden du tager stegen ud.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 125° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 21 %
Print

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Til denne ret med vildtkød og syre fra granatæblerne kan du gå to veje: Den letteste rødvin er en god pinot noir bourgogne og den fyldigere vintype vil være en nebbiolo, fx en god barolo Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt