Vildtsteg med granatæble

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(4 vurderinger)

60+ min

Vildtsteg i en moderne version, hvor ribsgelen er byttet ud med granatæble.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 kg afpudset hjortefilet eller oksefilet
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Sauce

Pynt

  • 1 granatæble - kernerne heraf
  • ½ dl klippet purløg

Tilbehør

  • 2 kg kogte kartofler
  • 1¼ kg smørstegte grøntsager, fx gulerødder og pastinak

Sådan gør du

Sådan gør du

Drys kødet med salt og peber - del evt. stegen i 2. Lad smørret blive gyldent i en stor pande og brun kødet godt på alle sider ca. 2 min. i alt. Læg stegen i en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm) og steg kødet færdigt. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur den skal være ca. 65°. Tag stegen ud og pak den godt ind. Lad den hvile i ca. 10 min.

Sauce

Rør fløde, mel, vildtbouillon, soja og timian sammen i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 4 min. Kom vandet i bradepanden og rør det godt sammen til en sky. Hæld skyen gennem en sigte i saucen og bring saucen i kog. Tilsæt peber og smag til.

Skær kødet i skiver og anret dem på et fad. Drys med granatæblekerner og purløg. Server straks sammen med kartofler og grøntsager.

Tip

Vil du have stegen mere gennemstegt, så skal du lade temperaturen stige til 70° inden du tager stegen ud.

Stegetid

Ca. 40 min. ved 125° - traditionel ovn.

Sådan får du kernerne ud af granatæblet

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 19180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 75,9 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 21 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde:

Vin match

Nebbiolo Piemonte, Italien

Til denne ret med vildtkød og syre fra granatæblerne kan du gå to veje: Den letteste rødvin er en god pinot noir bourgogne og den fyldigere vintype vil være en nebbiolo, fx en god barolo Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til vildt