Hvor lidt eller hvor meget skal man have hjemme for at kunne servere morgenmad og lave god mad i det hele taget, det er der naturligvis mange forskellige opfattelser af. Her giver vi vores bud på et grundlæggende basislager:
Krydderier, krydderurter m.m.
- Salt, peber
- Karry - fx ostindisk eller madras
- Delikatesse- eller edelsüsspaprika
- Tørrede krydderurter - fx timian, basilikum, oregano, laurbærblade og rosmarin
- Kanel
- Muskatnød
- Bagepulver
- Friske krydderurter er dejlige at have stående til at klippe af
Kolonial
- Sukker og evt. honning
- Marmelade og syltetøj
- Hvedemel og fuldkornsmel
- Havregryn
- Cornflakes og et fiberrigt drys
- Færdig eller hjemmelavet müsli
- Majsstivelse og rasp
- Saucejævner
- Ris, nudler og tørret pasta – helst fuldkorn
- Bønner på dåse - fx kidneybønner og kikærter
- Hakkede eller flåede tomater på dåse eller brikkarton
- Tomatketchup, sød chilisauce og koncentreret tomatpuré
- Sojasauce
- Eddiker - fx hvidvinseddike og balsamicoeddike
- Sennep, gerne både sød, stærk og den midt imellem
- Mangochutney
- Gode smagsgivere - fx oliven, kapers og pesto
- Syltede agurker og rødbeder
- Bouillontern, -pulver eller lignende
- 2-3 færdige saucer - fx Arla Karolines Køkken® hvid mælkesauce, mornaysauce og rødvinssauce
- Mandler og nødder
- Kaffe og te
Grønsager
Grove grønsager, som kan holde sig længe fx:
- Gulerødder, persillerødder og lignende - alt efter årstiden
- Kartofler
- Savojkål, rosenkål og hvidkål
- Knoldselleri
- Løg og hvidløg
Lette grønsager:
- Broccoli
- Porrer
- Bladselleri
- Peberfrugter
- Salat og spinat
- Grønne bønner
- Ærter og majs - afhængigt af årstiden
- Tomater - har det bedst på køkkenbordet
Frugt
- Frisk, tørret, syltet eller frossen kan bruges til meget
- Citroner og lime
- Æbler, eller hvad årstiden byder på.
Brød
- Grovbrød, rugbrød og evt. knækbrød
- Fiskeprodukter
- Tun, torskerogn, muslinger, makrel i tomat, sardiner og lignende på dåse
- Evt. suppleret med rejer i lage eller frosne
Køleskabet
- Mælk og tykmælk eller lignende
- Kvark, fraiche 9%, yoghurt 10% eller lignende
- Ost, fx fast gul ost, revet ost og/eller skimmelost
- Smør, olie og flydende fedtstof
- Æg
- Gær
- Spegeskinke og røget kød er også godt at have, fordi holdbarheden er forholdsvis lang